Home > Nieuws > Stand van zaken 2010: "Zwakke schakels"

Stand van zaken 2010: "Zwakke schakels"

15 juli 2010

Op 31 juni aanstaande viert het WZE dat het project klaar is! Het grootste deel van het werk zit er dan op, maar in het najaar van 2010 moet men nog een paar punten afmaken. Zo wordt het laatste helm nog ingeplant en maken we de overgangen af. Ook moet er nog een nieuw natuurgebied komen achter de duinen. Het ontwerp van dit gebied heeft begin 2010 ter inzage gelegen bij de gemeente Vlissingen. Op alle reacties is inmiddels antwoord gegeven. De grond voor het natuurgebied is nog niet aangekocht. Het hangt ook hier vanaf hoe lang het nog duurt voordat het waterschap kan beginnen met inrichten.

Slotfeest

Op 30 juni aanstaande vieren we de oplevering van kustversterking Zwakke Schakel Nolle-Westduin in Vlissingen. Na anderhalf jaar werken is dit kustvak nu sterk genoeg om een superstorm te weerstaan. We sluiten het project af met een triatlon en roepen iedereen op om mee te doen! Behalve de triatlon is er ook een minder zware variant (zonder zwemmen). De wedstrijd start op 30 juni om 14.00 uur bij strandpaviljoen Panta Rhei in Vlissingen.

Bij de realisatie van het werk was - naast de veiligheid - ook recreatie erg belangrijk. Veel mensen wandelen en fietsen in het gebied, of gaan er naar het strand. Het waterschap heeft samen met de gemeente Vlissingen en provincie Zeeland een impuls gegeven aan de ruimtelijke kwaliteit van Nolle-Westduin. We vinden het daarom toepasselijk om de afsluiting van het werk op een sportieve manier te vieren.

Op woensdagmiddag organiseren we samen met Loopgroep Zeeland een triatlon. Deelnemers kunnen kiezen uit twee wedstrijden:

  • 500 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen, 5 kilometer hardlopen 
  • 250 meter rennen door het water, 5 kilometer fietsen, 2.5 kilometer hardlopen

Prijzen: eerste prijs is een diner in strandpaviljoen Piet Hein of Kon Tiki. Onder alle deelnemers verloten we ook een overnachting in hotel Westduin.

Op loopgroepzeeland.nl kon je je gratis aanmelden en alles lezen over het regelement. Velen lieten zich van hun sportieve kant zien en deden mee!

Op 30 juni was de oplevering van kustversterking Zwakke Schakel Nolle-Westduin in Vlissingen. Na anderhalf jaar werken is dit kustvak nu sterk genoeg om een superstorm te weerstaan. Ze sloten het project af met een triatlon. Behalve de triatlon was er ook een minder zware variant (zonder zwemmen). De wedstrijd starte op 30 juni om 14.00 uur bij strandpaviljoen Panta Rhei in Vlissingen.

Lees de afsluitende nieuwsbrief

Zomerwoning huren of kopen?
Bekijk het aanbod
© 2024 De Galgewei