Home > De Galgewei > Bewoners > Interview Familie Hillen

Interview Familie Hillen

Interview Familie Hillen

Inmiddels een vast gezicht op de wei is de fam. Hillen. Helemaal uit Maasbree(L) afkomstig, is de familie al ruim 17 jaar neergestreken op de wei in hun huisje nr.38. Op een mooie ochtend trof ik mw. Hillen en haar kinderen/aanhang.

Mw. Hillen vertelde dat zij en haar – inmiddels overleden man – al jaren voorheen op de wei kwamen en hun wens was om er ooit een huisje te kopen.  Zij exploiteerden een tennishal in hun dorp. Toen de gemeente hun grondgebied wilde aankopen i.v.m. uitbreidingsplannen, was het hun plan om hun droom om te zetten in werkelijkheid. Echter dhr. Hillen werd ernstig ziek en overleed. 

Mw. Hillen zette toch hun voornemen door om hun huidige woning op de wei aan te kopen. Een advertentie in een krant bleek de aanleiding hiervoor. Vanaf 1998 verblijven ze (ook haar kinderen, kleinkinderen) er geregeld en steeds met veel plezier. De rust, ruimte, dicht bij zee, de ongedwongenheid en het gebied van Walcheren zijn voor hen nog steeds de argumenten om er nog lang te verblijven.
De ontwikkelingen op de wei hebben ze, doordat ze vakanties doorbrachten in de huisjes die verhuurd werden, gevolgd. Van de eenvoud tot meer en meer aangepaste voorzieningen. Het had ook de charme, maar deze tijd verlangt meer. 

Wat veel mensen, die hun huisje passeren integreert het bordje aan de voorkant. Een bord met een verwijzing naar een vermeend tennisveld. Wat blijkt dat dit bord een verwijzing was naar hun tennishal in Maasbree. Als relikwie siert dit bord nu op het huisje. Dat is nu voor velen opgelost, die mogelijk gedacht hadden dat dit irgendwo door iemand “geregeld ”was.

Het is wel jammer dat de door de afstand ze niet aanwezig kunnen zijn op de algemene ledenvergaderingen, maar mogelijk in de toekomst wel. Ze hebben het allen goed naar de zin, maar zouden graag wat meer extra parkeerplaatsen gerealiseerd willen zien voor bezoekers. Een parkeerkaart die door iemand beheerd wordt zou mogelijk ook een oplossing betekenen.

Zomerwoning huren of kopen?
Bekijk het aanbod
© 2024 De Galgewei