Home > De Galgewei > Bewoners > Interview Fam. Ineke en Henk van den Berge. Hui...

Interview Fam. Ineke en Henk van den Berge. Huisje nr. 10 van fam. Huijsmans

Interview Fam. Ineke en Henk van den Berge. Huisje nr. 10 van fam. Huijsmans

Ineke en Henk wonen in Zeist, waar ze een woning hebben die al drie generaties in familiebezit is. Overigens had zijn grootvader zijn roots in Zeeland liggen t.w. in Zierikzee. Beiden hebben recent afscheid genomen van hun arbeidzaam leven en zijn nu tevreden pensionado’s geworden. Henk was werkzaam in de drukkerij wereld en Ineke een gepassioneerde onderwijzeres. Ze valt nog weleens in. Het bloed kruipt waar..

De familie van Ineke verbleef jaarlijks veel aan de kust, in hoofdzaak Noord- en Zuid-Holland. Met hun eigen kinderen (4 kinderen plus 17 kleinkinderen) werd aanvankelijk in Katwijk aan zee, St. Maartensvlotbrug, en daarna naar Renesse (Juliana Hoeve) getogen, waar ze veel plezier beleefd hebben. Na 17 jaar hadden zij er toch genoeg van en zochten wat in Noordwolde, maar na 3 jaar werd toen Oostkapelle aangedaan. Walcheren had toch hun aantrekkingskracht gekregen.

Ondanks dat Walcheren hun voorkeur had, beviel het huisje in Oostkapelle niet meer en via internet kwamen ze op de wei bij de fam. Bakker terecht (huisje no.33) Na een jaar was het huisje jammer genoeg niet beschikbaar voor hen en via de adressenlijst kwamen ze uit bij de fam. Huijsmans. 

Tijdens hun verblijf bevalt de rust op de wei, de gemakkelijke bereikbaarheid van voorzieningen, het wandelen aan het strand, de fiets mogelijkheden en de diverse activiteiten op het eiland. Ook valt hun de rust t.o.v. Renesse op. Het weer is veelal prima en het is gezellig op de wei zonder dat het hun privacy schendt. Ze hebben het gevoel dat ze erbij horen. In totaal zijn ze al 8 jaar trouwe gasten, meestal in de zomer, maar ze zijn ook weleens in het voorjaar geweest. 

Ze hebben de omgeving wel zien veranderen door het project Zwakke Schakels. Het onderhoud van de wei is fantastisch. Alleen de parkeergelegenheid is te beperkt, vinden ze. Ze hopen dat ze nog veel van de wei te mogen profiteren.

Zomerwoning huren of kopen?
Bekijk het aanbod
© 2024 De Galgewei