Home > De Galgewei > Bewoners > Interview met Francien en Michael Klein

Interview met Francien en Michael Klein

Interview met Francien en Michael Klein

Op de oude wei staan of stonden nog enkele oorspronkelijk gebouwde vakantiehuisjes. Nr. 15 midden op de wei is eigendom van de fam. Klein. Inwoners van Duitsland is voor de wei een novum. Er zijn buiten hen geen Duitse eigenaren op de wei. Alhoewel de vakantiegangers uit Duitsland inmiddels wel de Galgewei weten te vinden is het steeds een bijzonderheid dat er een Duitse auto op het parkeerterrein staat. Met de grotere aanbod van huisjes in de verhuur is dat nu niet vreemd meer.

Fam. De Klein komt uit een plaatsje, genaamd Dieblich, wat tegen de mooie stad Koblenz is gelegen aan de Moezel. Het is toch ruim 800 km en 3,5 uur rijden, maar dan ben je ook aan de zee. Het waarom en hoe e.e.a. gegaan is, was ook voor mij een nieuwsgierige vraag.

Francien en Michael en ook haar vader trof ik voor hun huisje. Hun relaas is dat ze elkaar hebben leren kennen in Duitsland. Francien komt oorspronkelijk uit Dinteloord en met haar ouders ging ze vaak op vakantie in Ouddorp. Op een wijnfeest in de buurt van Dieblich leerde ze Michael kennen, die er was ook met zijn vrienden. Het was liefde op het eerste gezicht en dus….na verloop van tijd werd er gehuwd. Haar zus woonde in Vlissingen en haar broer in Middelburg, wat de hang naar Zeeland, de zee en het gebied van Walcheren de drijfveren waren om op bezoek te komen. Omdat in een advertentie uit een Zeeuws krantje een leuk vakantiehuis werd aangeboden, was dit de “gouden ”tip. Op vrijdag 3 oktober 1996 werd de koop gesloten.

Hun doel was en is nog steeds lekker recreëren, rust en vakanties doorbrengen met de kinderen. Francien wilde dat haar kinderen ook enigszins bekend raakten met de Zeeuwse cultuur. Inderdaad was er eerst wat terughoudendheid van de bewoners te bespeuren, maar dat is helemaal voorbij. Michael en Francien zijn inmiddels graag geziene mensen op de wei. Ze roemen de vereniging om reden van goed beheer, orde en netheid op het terrein. De huizen worden steeds mooier.

In de zomervakantie komen ze steevast enkele weken op de wei. Hun kinderen – inmiddels al wat ouder – weten de weg ook te vinden en deze voorziening voldoet nog steeds prima. Ze fietsen veel in de omgeving. Dit is moeilijk in Koblenz gezien de hoogte verschillen. In Zeeland weten zij steeds iets nieuws te ontdekken en zijn nog steeds niet uitgekeken. 

Begin jaren ’90 is er een herschikking van de huisjes gekomen. De huisjes stonden te dicht bij elkaar en dat zou weleens gevaar op kunnen leveren. De vereniging heeft toen de ontwikkeling van de “nieuwe wei” ter hand genomen en verschillende bewoners moesten hun huisjes verlaten en een nieuw bouwen op de nieuwe locatie. Dit had veel impact op de desbetreffende bewoners. Hierover wordt nog een apart hoofdstuk gewijd.

Een van de consequenties was dat het huisje van “opa” Post nr. 14(hun buren) een beetje moest opschuiven, doch men heeft uit piëteit voor de man, oud-voorzitter, die veel voor de wei heeft betekend, dit even gedoogd. Nu het huisje door het overlijden van dhr. Post verkocht is met de verplichting om dit huisje te verplaatsen moest ook de fam. Klein het huisje verplaatsen of nieuw bouwen. Ze kozen voor verplaatsen. In het najaar van 2015 is dit gerealiseerd. Zie foto’s.

Hun huisje staat nu wat hoger, iets beter gericht op de zon en ze zijn erg blij met deze verhuizing.

Beiden zien de toekomst voor de wei dat er de hopelijk rust blijft, niet te veel verandert en dat de natuur in de omgeving met bomen en gras zo oorspronkelijk mogelijk blijft. Francien en Michael. Bedankt voor jullie tijd en openheid en tot ziens op de wei!

Zomerwoning huren of kopen?
Bekijk het aanbod
© 2019 De Galgewei